Svensk tillverkning & design

I Kungsäter har köksbyggartraditionen mer än hundraåriga rötter. Du märker det på det klassiskt inspirerade formspråket, men också på vårt sätt att bygga med omsorg om både detaljer, människor och miljö.

Foto: KUNGSÄTER KÖK

Foto: KUNGSÄTER KÖK

Äkta rakt igenom

Man behöver inte vara expert för att förstå att massivt trä håller en livstid. Det är bara att försöka lyfta en massiv stomme och insikten om tyngd och gedigen kvalitet infinner sig direkt.
Vill du ha ett ännu större utbud väljer du något av våra många andra kök med standardstomme. Vad du än faller för, får du ett helsvenskt kök från Kungsäter där köksbyggartraditionen har mer än hundraåriga rötter. Välkommen!

Kungsäter

Inte långt ifrån Varberg ligger en ort som heter Kungsäter. Här finns vi – Kungsäter Kök – och
här har vi byggt kök i flera generationer.

Om du uppskattar svensktillverkad kvalitet, flexibilitet och leveranssäkerhet har du hittat rätt. Vi har nämligen bestämt att kvalitet skall vara nummer ett av våra konkurrensfördelar när vi väljer både material och samarbetspartners. Det var ett enkelt beslut eftersom vi producerar nästan allt själva, med virke som växt nästgårds i generationer. Vi har aldrig haft tanken att
tumma på hur eller vad vi tillverkar. Och sedan ska det helst vara svenskt – om vi får välja.

Nu växer förstås inte valnöt runt hörnet, så vissa träslag måste naturligtvis inhandlas utifrån, men då är det fortfarande kvaliteten som i första hand får avgöra. Lägg därtill vår förmåga att kunna måttanpassa köket efter dina önskemål så får du ett unikt och personligt kök. Kvalitet är dock inte bara hårdvara och hantverk. Vi är väldigt måna om våra kunder och att båda parter skall vara nöjda efter avslutad affär.

Kungsäter Kök AB ägs av Culinarum Group AB som äger flera svenska köksvarumärken I premiumsegmentet. Ägarna till Culinarum Group AB är operativt verksamma i bolagen.

FOTO: KUNGSÄTER KÖK

FOTO: KUNGSÄTER KÖK

Tolycke – massiv klassiker

Kungsäter Tolycke är ett exklusivt kök i massivt trä som andas gediget hantverk och kvalitet. Luckorna har en rak profil med flera valmöjligheter för att passa just ditt kök. Stomme i massiv furu med vitvaxad yta eller en björklamell samt vackra trälådor i vit- eller svartvaxad furu.

Finns även för badrum och förvaring.


Ett av våra kök från Kungsäter

FOTO: KUNGSÄTER KÖK

FOTO: KUNGSÄTER KÖK

Gårdshorn – klassisk romantik

Kungsäter Gårdshorn är vår romantiska serie med klassisk profil. Ett otroligt robust lantkök med romantisk känsla som är byggt för att stå kvar i generationer. Stomme i massiv furu med vitvaxad yta eller en björklamell samt vackra trälådor i vit- eller svartvaxad furu. Finns även för badrum och förvaring.


Köksutställning